Кадър БНТДузпи излъчиха първия 1/2-финалист на Европейското първенство по футбол. Испания

...
Кадър БНТДузпи излъчиха първия 1/2-финалист на Европейското първенство по футбол. Испания
Коментари Харесай

Дузпи класираха Испания на 1/2-финал на Европейското

Кадър Българска национална телевизия

Дузпи излъчиха първия 1/2-финалист на Европейското състезание по футбол. Испания се класира за полуфиналите на Европейското състезание, откакто в профил Швейцария след дузпи. В постоянното време срещата приключи 1:1, а двата тима не си означиха гол в продълженията. Автогол на Закария след удар на Жорди Алба докара до първия гол в мача в осмата минута. Джерджан Шакири изравни в 68-ата минута. Малко след изравняването швейцарците останаха с човек по-малко след червен картон на Фройлер. При дузпите и двата тима се регистрираха с няколко пропуща, само че испанците бяха по-точки и завоюваха с 3:1 и крайното 4:2.

Отборът на Луис Енрике стартира решително и владееше топката в огромни интервали. Първият удар обаче бе към тяхната врата. Контраатака на противника приключи с изстрел от отдалеченост на Шакири, който през днешния ден излезе с капитанската лента. Ударът му бе блокиран от Пау Торес. Предимството на испанците даде резултат в осмата минута, когато след центриране на Коке топката стигна до Жорди Алба. Защитникът на Барселона изстреля кълбото в посока на вратата, тя рикошира в Денис Закария и влетя в мрежата. Попадението бе записано като автогол на халфа, който размени в състава санкции Гранит Джака.

Тимът на Петкович изглеждаше леко комплициран от ранното попадение, а “Ла Фурия ” продължаваше да управлява събитията на терена и да атакува при всяка опция. В 17-ата минута Испания имаше отлична опция за ново попадение, откакто получи фаул на прелестна позиция, само че Коке стреля над вратата. Малко по-късно Швейцария загуби един от главните си играчи. Бреел Емболо напусна терена с травма и бе сменен от Рубен Варгас. Зомер трябваше да се намесва в 25-ата минута след удар с глава на Аспиликуета, само че не бе усложнен изключително.

От средата на полувремето темпото спадна. Испанците заиграха малко по-предпазливо, което разреши на противника да играе повече с топката, само че не правеше доста с нея. Все отново швейцарците стигнаха до най-хубавото си състояние от началото на срещата. В 34-ата минута след ъглов удар Аканжи стреля с глава, само че топката мина над вратата. Към края на полувремето отборът на Петкович имаше леко преимущество, само че това не докара до гол.

На почивката Луис Енрике извади Пабло Сарабия и пусна на негово място Дани Олмо. Втората част стартира с открита игра и повече положения. Олмо съвсем незабавно се озова на добра позиция за изстрел след подаване на Мората, само че стреля във вратаря, а по-късно се оказа, че е имало засада. Отговорът на Швейцария бе удар на Аканжи след ъглов удар.

Малко изненадващо още в 54-ата минута терена напусна Алваро Морато, който отстъпи мястото си на Жерард Морено. Малко по-късно Швейцария бе покрай равнене. След центриране на Родригес и комплициране в отбраната на испанците Закария насочи топката с глава, тя мина около всички, само че и около дясната греда на Симон.

Вратарят на “Ла Фурия ” трябваше да се намесва в 64-ата минута след удар на Цубер. Бранителят стартира офанзивата, а по-късно бе изведен от Шакири. Той стреля от дребен ъгъл и Симон се оправи, въпреки и не изключително безапелационно. Малко по-късно Швейцария стигна до равнене. Неразбирателство в отбраната на Испания разреши на Фройлер да вземе топката на границата на наказателното поле и откри Шакири, който прати топката в мрежата.

Попадението се очакваше да даде подтик на отбора на Петкович, само че нещата се трансформираха в 77-ата минута, когато Флойлер влезе рисково в краката на Морено. Съдията го изгони с пряк червен картон и това докара до доминация на Испания. Отборът на Луис Енрике обаче не създаваше чисти голови положения. Морено на два пъти опитва удари, а Педри стреля право в Зомер.

След като двата тима не съумяха да се победят в постоянното време, във втори следващ мач и за Испания, и за Швейцария трябваше да вземат решение нещата в продължения. Те започнаха с напън на “Ла Фурия ” и положения пред Зомер. Още в тяхното начало Морено получи добра опция след подаване на Педри, само че не се възползва от нея. Последваха два опита на влезлия за началото на продълженията Оярсабал, а по-късно изстрели на Олмо и Йоренте бяха блокирани.

Последваха два съществени пропуща на Морено. Той първо не засече добре топката с глава, а в 101-ата минута стреля от воле от няколко метра, само че в тялото на Зомер. Вратарят на Швейцария направи чудесно избавяне и след удар на Оярсабал малко преди почивката. През второто продължения пропуските на испанците продължиха. Маркос Йоренте бе изведен на прелестна позиция, само че Родригес се хвърли и блокира удара. След това Олмо на два пъти стреля, само че неопределено, написа Sportal.bg.

При дузпите за Испания вкараха Дани Олмо, Жерар Морено и Оярсабал, Бускетс уцели гредата, а вратарят на Швейцария избави удара на Родри.

За Швейцария от бялата точка осъществя единствено Марио Гавранович, вратарят на Испания Унай Симон парира шутовете на Шер и Аканжи, а Варгас шутира в навън.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР